Behaal je rangeerdiploma!

Kinderactiviteiten
ModelSpoorGroep Valkenswaard
Kidsplein
http://www.msgvalkenswaard.nl/index.php/en/

Op deze baan kunnen kinderen zelf rangeren. Ze moeten een 4-tal wagons in een door henzelf gekozen volgorde op een opstelspoor rangeren m.b.v. Tomas de locomotief. Daarbij mogen ze zelf de transformator en de vijf wissels bedienen. Er zitten natuurlijk wat onzichtbare hindernissen in, zoals bij de twee uitloopsporen: deze zijn net iets te kort voor de locomotief en twee wagons. Niet zelden gebeurt het dan, dat de hele boel compleet vast loopt. Voor (groot)ouders is het beslist ook een opgave: ze mogen zich nergens mee bemoeien! Het kind moet zelf de oplossing bedenken. Het is altijd weer een genot om kinderen geconcentreerd bezig te zien met het rangeren. Komen ze er niet uit, dan helpt “meester Jan” ze natuurlijk. Na afloop krijgen ze een in sierletters geschreven rangeerdiploma in een door henzelf gekozen kleur.  Misschien reikt hij op deze beurs wel zijn 1000ste rangeerdiploma uit!

Knutselen met pakketjes van Auhagen

Kinderactiviteiten
Auhagen
Kids plein

Kom gezellig knutselen met de bouwpakketjes van Auhagen. Bouw huisjes van karton of plastic onder begeleiding. Ouders mogen natuurlijk ook gezellig mee knutselen!

Maak een ritje met de trein!

Kinderactiviteiten
Stoomgroep West
Patriahal
https://www.stoomgroepwest.nl/

U staat op het station en ziet de stoomtrein vertrekken. De wagons zijn volgeladen met zwaaiende kinderen en volwassenen die zich weer kind durven voelen, de stoomlocomotief trekt puffend en fluitend door de hal! Rijdt u ook gezellig een rondje mee?

Een ritje met de stoomtrein kost slechts 50 cent!

 

 

Märklin "My World"

Het mooiste plezier is speelplezier. Precies daarvoor is de spoorbaanwereld van Märklin my world ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De op maat van kinderen vormgegeven locomotieven en wagens zijn licht te hanteren. Zowel de treinen als de rails zijn robuust uitgevoerd. De drie te kiezen snelheden en de te bedienen licht- en geluidfuncties bieden vanaf het eerste moment groot speelplezier. En zijn bovendien kindveilig.

Kom kijken naar de diorama’s en er is zelfs een baan om zelf mee te spelen!

Schmink City

Ook dit weekend kunnen alle kinderen zich gratis laten schminken tijdens de Nederlandse Modelspoordagen. Schmink City is aanwezig tussen 12.00 – 14.00 uur en is te vinden vooraan op de beursvloer.