Workshops tijdens Nederlandse Modelspoordagen

 

Auhagen Baukasten Systeem

Het Auhagen Baukasten Systeem is een heel flexibele manier om gebouwen naar eigen inzicht te maken. Van halfreliëf  voor de achtergrond tot en met een groot fabrieksgebouw. En dat geheel naar uw wensen en beschikbare ruimte. Tijdens de tentoonstelling schuift u op elk moment aan en kunt u zelf een wand maken. Dat onder begeleiding van een ervaren modelbouwer, die al veel met dit materiaal heeft gewerkt.

 

 

Grasmaster

Wat kun je zoal doen met een Grasmaster? In samenwerking met Noch hebben we aantal van deze Grasmasters beschikbaar en kunt u kennis maken met de diverse mogelijkheden. Vaak wordt gedacht dat er alleen een aaneengesloten grasmat te maken is, maar met behulp van een ervaren modelbouwer maakt u een heideveld, een niet onderhouden grasland met hoog opgeschoten onkruid en kale delen. Alles geheel naar uw wens en smaak. Bloemen? Onkruid? Graspollen? U maakt het zelf. Na deze eerste kennismaking kunt u zelf verder experimenteren op uw eigen baan.

 

Kartonbouw

Karton een materiaal van het verleden? Nou, dat is niet waar! Ook deze tentoonstelling kunt u weer kennis maken met kartonbouw van Scalescenes. Deze komen gewoon uit uw eigen printer! Natuurlijk zijn er veel kant en klare gebouwen maar nog leuker is om zelf aan de slag te gaan. Onder leiding van een modelbouwer, die het systeem jaren geleden heeft weten te waarderen, maakt u nevenstaande halfreliëf opslagloods. Maar we tonen zeker ook andere gebouwen met dit systeem gemaakt. Maak een rots naar een echt voorbeeld

 

 

Rotsen maken

Maak een rots naar een echt voorbeeld. U maakt kennis met de eenvoudige manier om rotsen te gieten in de mallen van Noch. Na het lossen kunt u aan de slag om deze rotsen te kleuren met behulp van vele beschikbare kleuren die het mogelijk maken om een geloofwaardig rotsblok te maken.