Vorige jaren kenden we de workshops en de experience corner. Dit jaar brengen we die samen. Midden in de Broodfabriek is het Experienceplein met daarin demonstraties. Bij een aantal daarvan kunt u aanschuiven in een kleine groep om gewoon eens een techniek uit te proberen.

Wilt u wat weten over met Baukastensysteem van Auhagen, Of wilt u eens werken met een Grasmaster om de diverse mogelijkheden uit te proberen? Met karton een opslagloods maken of een rots gieten en kleuren? Schuif gewoon tijdens de tentoonstelling aan. Steeds is er ruimte voor maximaal 5 personen. Maar wel de gehele dag door.

Natuurlijk is er een treinendokter en kunt u zien hoe een berg gemaakt wordt van schuimplaat. Voor technische vragen kunt u terecht bij onze electronica specialist en voor het vervuilen en verfspuiten is een gehele hoek beschikbaar om u te informeren.

Kortom: in het midden van De Broodfabriek kunt u alle kanten op! Laat u verrassen

 

Workshops tijdens De Nederlandse Modelspoordagen

 

Auhagen Baukasten Systeem

Het Auhagen Baukasten Systeem is een heel flexibele manier om gebouwen naar eigen inzicht te maken. Van halfreliëf  voor de achtergrond tot en met een groot fabrieksgebouw. En dat geheel naar uw wensen en beschikbare ruimte. Tijdens de tentoonstelling schuift u op elk moment aan en kunt u zelf een wand maken. Dat onder begeleiding van een ervaren modelbouwer, die al veel met dit materiaal heeft gewerkt.

 

 

Grasmaster

Wat kun je zoal doen met een Grasmaster? In samenwerking met Noch hebben we aantal van deze Grasmasters beschikbaar en kunt u kennis maken met de diverse mogelijkheden. Vaak wordt gedacht dat er alleen een aaneengesloten grasmat te maken is, maar met behulp van een ervaren modelbouwer maakt u een heideveld, een niet onderhouden grasland met hoog opgeschoten onkruid en kale delen. Alles geheel naar uw wens en smaak. Bloemen? Onkruid? Graspollen? U maakt het zelf. Na deze eerste kennismaking kunt u zelf verder experimenteren op uw eigen baan.

 

Kartonbouw

Karton een materiaal van het verleden? Nou, dat is niet waar! Ook deze tentoonstelling kunt u weer kennis maken met kartonbouw van Scalescenes. Deze komen gewoon uit uw eigen printer! Natuurlijk zijn er veel kant en klare gebouwen maar nog leuker is om zelf aan de slag te gaan. Onder leiding van een modelbouwer, die het systeem jaren geleden heeft weten te waarderen, maakt u nevenstaande halfreliëf opslagloods. Maar we tonen zeker ook andere gebouwen met dit systeem gemaakt. Maak een rots naar een echt voorbeeld

 

 

Rotsen maken

Maak een rots naar een echt voorbeeld. U maakt kennis met de eenvoudige manier om rotsen te gieten in de mallen van Noch. Na het lossen kunt u aan de slag om deze rotsen te kleuren met behulp van vele beschikbare kleuren die het mogelijk maken om een geloofwaardig rotsblok te maken.

 

 

 

Vervuilen van een wagon

Tjalling Ament en Michel Altorf-van der Kuil hebben ruime ervaring met het vervuilen van wagons. Tijdens de Modelspoordagen vindt u hen op het Expertiseplein. Zij hebben alle materialen voorhanden om u op een eenvoudige manier te leren hoe je een wagon geloofwaardig vervuilt. Wel is het nodig om zelf een wagon mee te nemen of om deze aan te schaffen bij de diverse aanbieders in de hal.
Wilt u er wat over lezen: Modelspoor Magazine oktober 2022 bevat een artikel over deze methode.

 

 

Bomen maken

Gerard van de Weyer en Gérard Hendrix demonstreren op het Expertiseplein het maken van eenvoudige bomen. Maar  zoals u van ons gewend bent, kunt u rustig bij ze aanschuiven om het zelf een poging te wagen om een boom te maken. Gerard en Gérard beraden zich verder nog over verdere demonstraties tijdens deze dagen op het Expertiseplein. Deze doorgewinterde modelbouwers hebben heel wat in huis dus zullen ze u zeker kunnen verrassen.

 

 

Een diorama maken met diverse high-end producten

Johan Keuterink maakt tijdens de Modelspoordagen een klein diorama en gebruikt daarbij materialen die inmiddels bekender worden. Dit zijn namelijk de producten van Lars op ’t Hof en Martin Welberg. Tevens worden daarbij materialen en bomen gebruikt van MBR, die Poolse leverancier van hoogwaardige bomen. Helaas is er hierbij geen gelegenheid om zelf ervaring op te doen, maar vraag Johan rustig om uitleg. Hij heeft wat voorbeelden van de producten en toont de verwerking. Sommige producten zijn ook op de beurs verkrijgbaar.