Kartonbouw

Stap in de wonderlijke wereld van karton met Jacques Bouman!
Jaar na jaar verrast hij ons met nieuwe en fascinerende bouwprojecten
van Scalecenes. Dit keer nemen we de bouwhandschoen op voor een knusse opslagloods, geschikt voor zowel veld als spoor. Of je nu een doorgewinterde modelbouwer bent of gewoon wat plezier zoekt, je kunt tijdens jouw bezoek gewoon aanschuiven.
Dit bouwplezier wacht op jou, en al het gereedschap staat al klaar om je te helpen bij jouw meesterwerk. In slechts 1 tot 1 ½ uur creëer je jouw eigen prachtige gebouw.
Als je nog inspiratie nodig hebt, kun je onze voorbeelden bewonderen, waaronder een charmante Nederlandse twee-onder-een-kapwoning met garage.
Wagons vervuilen
Voor alle modelspoorliefhebbers die van een uitdaging houden, hebben we geweldig nieuws! Na het grote succes van de vorige editie is onze geliefde goederenwagon workshop terug, en het belooft net zo fantastisch te worden.
Hier is het idee: tijdens de beurs kun je jouw eigen goederenwagon naar keuze uitzoeken. Het hoeft helemaal geen topmodel te zijn – je kunt ook simpelweg zoeken naar een voordelig model bij een van de vele leveranciers.
Nadat je een perfecte wagon hebt gevonden, is het tijd om plaats te nemen bij niemand minder dan Michel Altorf-van der Kuil en Tjalling Ament, onze meesters van realistische veroudering. Met simpele materialen en hun magische aanraking toveren zij jouw goederenwagon om tot een authentiek kunstwerk. Michel en Tjalling gebruiken vooral de bekende verven zoals Vallejo en MIG en hebben alle benodigde gereedschappen voor je klaarstaan.
Maar dat is nog niet alles! In samenwerking met Modelspoormagazine hebben we een speciale traktatie voor jou. Als je een proefabonnement op het tijdschrift neemt, krijg je het nummer met het artikel van Michel en Tjalling helemaal gratis mee.

Gipsen rotsen gieten en kleuren
Dit is je kans om de geheimen van realistische rotsen maken te ontdekken. Jos Wielders staat voor je klaar om je te leren hoe je rotsen met Noch producten giet en om deze vervolgens deze uit de mal te lossen.
Een aantal rotsen staan al klaar, deze zijn droog en kunnen op een realistische wijze kleur worden gegeven met diverse earthcolours van onder andere Noch. Voeg de finishing touch toe met drybrushing en neem uw creatie mee naar huis. Alles wat u nodig heeft, ligt voor u klaar!
3D printen
Heeft u er ooit aan gedacht om de nieuwste technieken, zoals 3D-printen, te ontdekken in de wereld van modelspoorbouw? Dit jaar gaan we iets nieuws presenteren! Maak kennis met 3D-printen tijdens een interactieve sessie met Lino Lampers.
Lino begon enkele jaren geleden zijn reis in de wereld van 3D-printen en heeft zichzelf geleerd om te werken met verschillende aansturingsprogramma’s en diverse apparaten te maken. Hij kan u alles vertellen over ontwerpprogramma’s en de voor- en nadelen van verschillende producten. Momenteel werkt hij met een MSLA vloeistofprinter.
Kortom, als u overweegt om deze kant van de modelspoorhobby te verkennen, is een bezoek aan het expertiseplein en zijn stand absoluut een aanrader!
Elektronica-expert
Als er iets zich snel heeft ontwikkeld is het wel de digitalisering in de modelspoorwereld. Wat vroeger als bijzonder werd beschouwd, zoals een elektrisch wissel, is nu slechts het topje van de ijsberg. Bijna alles lijkt mogelijk, maar dat betekent niet per se dat het eenvoudiger is geworden.
Gelukkig hebben we Wim Jansen op het expertiseplein om u met enthousiasme te begeleiden in het doolhof van elektronica. Met zijn schat aan kennis en praktische tips staat hij klaar om al uw vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. Dus kom gerust bij hem lang, Wim zit klaar voor u!
Treinendokter
Heeft u een locomotief die kuren vertoont? Of heeft u onlangs een nieuwe aanwinst gekocht en wilt u er zeker van zijn dat alles naar behoren werkt? Dan bent u bij de treinendokter, oftewel Maarten Schermij, aan het juiste adres tijdens De Nederlandse Modelspoordagen.
Maarten is de specialist voor al uw treingerelateerde problemen. Hij staat paraat op het expertiseplein om uw geliefde locomotieven en nieuwe aanwinsten onder de loep te nemen. En als Maarten er even niet uitkomt, dan kan hij altijd nog even overleggen met zijn kompaan, de elektronica-expert Wim.
Kortom, leg gerust uw treinprobleem aan hen voor, en het moet wel heel gek lopen als zij geen oplossing weten te vinden.