Grubenbahn der Harzer Baryt Industrie

Première Nederland

Een vaste deelnemer is zeker Heinz-Ulrich Grumpe die dit keer een baan in schaal H0e voorstelt. Deze baan voert terug naar de Baryt Industrie in Bad Lauterberg in de Harz. De smalspoorlijn wordt gebruikt om het zeer zware mineraal van de mijn naar de fabriek in het dal te vervoeren.

Heinz Ulrich heeft altijd relatief kleine maar heel mooi gedetailleerde banen en deze maakt daar zeker geen uitzondering op.

Müsum 1896

Première Nederland

Kai Wüsterman levert een huzarenstukje in schaal Z; 1:220. Müsum is een kleine stad aan de kust van Sleeswijk Holstein in het noorden van Duitsland. De situatie speelt omstreeks het jaar 1896.

Een grote steiger met een laadspoor reikt tot ver in de haven. In een scheepswerf wordt een houten schip gebouwd en steekt men de mast met een mastkraan. Vandaag is het toevallig ook nog markt in het stadje zodat het behoorlijk druk is. Kortom: u moet uw ogen goed de kost geven om deze baan goed te bekijken. Om een idee te geven van de schaal is er een Eurocent geplaatst in de haven.

Witlov

Première Nederland

Het Spoor 0 team uit het Belgische Kampenhout presenteert een bijzondere baan in schaal 0, die is gebaseerd op hun eigen woonomgeving. De naam refereert aan het lokale bier (Witlov: With love) maar ook aan het lokale product witlof. Veel gebouwen uit de omgeving zijn op diverse manieren te zien zoals een brouwerij, kapel, witlofkwekerij en nog veel meer. De zelfbouw tram en een vrachtwagen zijn de verbindende schakel. De presentatie is meer dan verrassend. Meer zeggen we er nu niet over, komt u dat maar zelf maar bezien!