De Bronzen Locomotief

Wie wint de bronzen locomotief?

De volgende editie van de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk staat gepland voor het weekend van  14 en 15 januari 2023. We zijn dus weer terug op ons vertrouwde tijdstip.  Zoals u van ons gewend bent, proberen we u steeds te verrassen met mooie banen en nieuwe activiteiten. Dat zal deze editie niet anders zijn!

Benader de hobby eens met een knipoog…

Vertrouwd bent u wel met een wedstrijdelement in onze hobby: van de A4 wedstrijd tot en met Grote Modelspoor Competitie op TV Max.  Prachtige staaltjes van modelbouw/modelspoor zijn er te zien. Maar wij willen dit keer alles eens anders benaderen!

Wie maakt de leukste driedimensionale cartoon waarin de trein centraal staat. De uitdaging is om in een kastje met de maten van max. 40 x 30 cm en een diepte van 12 cm een diorama te realiseren.  Deze maten komen overeen met kleine open wandkastjes die o.a. bij de Action en Leen Bakker zijn te verkrijgen. Bij de Action  kosten drie vierkante bakjes samen minder dan 10 euro. Dus wellicht vindt u nog iemand anders bij uw modelspoorgroep of vriendenkring, die de uitdaging mee aanneemt.

Een cartoon: dus het hoeft niet gebaseerd te zijn op de werkelijkheid. Laat uw fantasie de vrije loop! Onze collega Hans vond zijn inspiratie bij Albert Dubout, maar wellicht vindt u meer bij Smallbrook Studio? Of krijgt de kleine Lok Emma met Jim Knopf  van Märklin een plaatsje in een  mini-diorama?

 

Zelf een  komische driedimensionale scene uitwerken is natuurlijk nog leuker!

Voor de jury hebben  we de specialisten in het opwekken van een (glim)lach gevraagd: de Cliniclowns. Er wordt ook nog een spoorwegdeskundige uitgenodigd.  U strijdt dan voor de Bronzen locomotief, en natuurlijk de roem die daarmee gepaard gaat.  Als u meedoet krijgt u een gratis entreeticket voor een dag naar keuze voor de Nederlandse Modelspoordagen.

Voorwaarden voor deelname:

  • U maakt een diorama met de afmetingen zoals hierboven genoemd;
  • Na aanmelding  krijgt u een bevestiging en dit is bindend.  Mocht u onverhoopt  de cartoon niet kunnen presenteren  dan moet u dit uiterlijk 4 maanden voor de tentoonstelling doorgeven.
  • Uiterlijk 3 maanden voor de aanvang van de tentoonstelling stuurt u twee foto’s in van uw bijdrage; deze kunnen we benutten voor promotionele doeleinden.

Inschrijven Wedstrijd Bronzen Locomotief