De Stichting BeneluxSpoor.net is in juni 2006 opgericht door Peter van der Leek, Chris van Diesen en Hans van de Burgt. De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 30216406.
Het bestuur van Stichting BeneluxSpoor.net bestaat uit Gerard Rozeveld (voorzitter) en Edsko Hekman. Het bestuur komt minimaal eens per jaar bij elkaar.

Met de naam BeneluxSpoor.net willen we uitdragen dat onze doelgroep zich primair in de Benelux bevindt, maar uiteraard zijn bezoekers uit de hele wereld van harte welkom.

Haagse Modelbouw Club

De HMC is een vereniging  voor modelspoor hobbyisten waar iedereen zich op dit gebied thuis moet kunnen voelen. De diversiteit aan  activiteiten garandeert ‘voor elk wat wils’.”

De HMC is een actieve club waar hard gewerkt wordt aan de verschillende modules. Den Haag en met name Mariahoeve staan centraal dus herkenbaar voor de echte Hagenaar.

Historisch Railvervoer Nederland

Historisch Railvervoer Nederland (HRN) is de landelijke koepelorganisatie die de belangen van 30 Nederlandse museale railorganisaties behartigt. De koepelorganisatie is op een groot aantal terreinen actief, variërend van gezamenlijke publiciteitsacties tot activiteiten op het gebied van spoorwegveiligheid, cultuur en milieu.

International Plastic Modellers' Society Nederland

Als plastic modelbouw je hobby is, is de basis vaak de plastic bouwdoos met een schaalmodel om in elkaar te zetten. Leuk is je hobby te delen met gelijkgestemden en zoek je extra informatie.
IPMS Nederland is de club voor plastic modelbouwers. De titel IPMS staat voor: ” International Plastic Modellers’ Society “. Het motto is: “voor modelbouwers, door modelbouwers”. Opgericht in 1971, een leuke en solide plastic modelbouw vereniging met zo’n 950 leden door heel Nederland.

Alle plastic modelbouw komt aan bod in de IPMS, of het nu gaat om vliegtuigen, auto’s, voertuigen, figuren, schepen, science fiction of al dat andere, met de plastic bouwdoos als basis.

Nederlandse Modelspoor Federatie

De NMF is al sinds jaar en dag vertegenwoordigd op de meeste grote en vaak ook bij kleinere modelspoorevenementen in Nederland om onze hobby en het verenigingsleven te promoten. Daarnaast zijn wij desgevraagd ook aanwezig bij open dagen van onze leden. Voor een goede promotie van onze hobby, vooral bij potentiële hobbyisten is dit niet voldoende.

De NMF stelt zich ten doel:

  • de modelspoorhobby onder de aandacht te brengen van een zo groot mogelijk publiek, in het bijzonder de jeugd
  • het verrijken van de kennis en inzicht in de modelspoorhobby
  • het bevorderen van de onderlinge samenwerking tussen de aangesloten verenigingen
  • het leggen en uitbouwen van contacten met andere buitenlandse modelspoorverenigingen en -organisaties

NVBS, Passie voor Spoor !

Voor de lol een treintochtje maken? Foto′s maken van een goederentrein op een rangeerterrein of van trams in een vreemde stad? Surfen op internet op zoek naar beeldmateriaal van fraaie treinen? Avonden op zolder met een modelbaan? Interesse in de techniek van oude en moderne vervoersmiddelen en van beveiligingssystemen? Weet dat je als trein- en tramliefhebber niet de enige bent. De NVBS is een vereniging waar belangstellenden in het spoor- en tramwegwezen elkaar vinden. Wie lid wordt, kan profiteren van vele voordelen.

Sinds oktober 1998 is de SSN de trotse eigenaar van een prachtig onderkomen in Rotterdam, aan de rand van het NS-emplacement Rotterdam Noord Goederen. De in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods biedt ons een uitstekend geoutilleerd onderkomen. Op de 5 in de loods aanwezige sporen vinden niet alleen onze locomotieven onderdak, maar hebben wij tevens de beschikking over een 2-tal inspectieputten. Verder heeft de loods een apart onderkomen voor onze medewerkers alsmede voldoende faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers.

Stoomtram Valkenburgse Meer

Vereniging tot Behoud van Spoormaterieel Haarlem

Wij heten u van harte welkom op onze site en hopen dat u met plezier en belangstelling onze ontwikkelingen en voortgang wilt blijven volgen. De BSH is ontstaan uit de wens om binnen de Stichting WIJS een duidelijke organisatie te hebben die verantwoordelijk is voor de restauratie en onderhoud van haar materieel; de DE2 180, Sik 232 en de Stalen D 6072. Op deze site zullen wij u zo goed mogelijk blijven informeren over de ontwikkelingen en voortgang bij onze restauratieprojecten.